Askespredning til søs i Svendborgsund

Askespredning til søs i Svendborgsund, er en smuk og hensigtsmæssig måde at tage afsked med ens kære. Det er et øjeblik fyldt med både ro og eftertænksomhed, hvor man kan mindes den afdøde på en særlig og mindeværdig måde.

Under ceremonien kan de pårørende vælge at holde en tale til ære for den afdøde, eller blot vælge at mindes i stilhed i et minut. Nogle vælger også at medbringe blomster, eller andre personlige genstande som en sidste hyldest.

Vi tilbyder moderne og komfortabel leje af båd til askespredning i Svendborg, hvor vi også har sejlet ud med mange fra Odense, Nyborg, Faaborg og resten af Sydfyn.

Kontakt os   Book her

Sådan foregår en askespredning til søs

Båden vil ligge stille, mens asken spredes, og skipper vil notere de præcise koordinater for det pågældende sted. Ønsker de pårørende det, kan de efterfølgende få tilsendt et certifikat med disse koordinater samt afdødes navn, og et sidste mindeord til ære for den afdøde.

Forplejning under ceremonien kan nemt arrangeres ved at medbringe eget forsyning, eller ved at købe forplejning i bådhuset hos Sydfyns Bådudlejning, der kan stå for alt det praktiske, så de pårørende kan fokusere på at mindes den afdøde i fred og værdighed.

Vi tilbyder leje af båd til askespredning med plads til max 8 personer. Alle både er moderne og komfortable.

Priserne er pr. båd
Max 8 personer
90 minutter 2575 kr.
150 minutter 3625 kr.
210 minutter 4725 kr.
Alle priser er inkl.
Skipper, brændstof, redningsveste, slutrengøring samt certifikat

Askespredning regler

Selvom de er få, er det vigtigt at man er obs på diverse askespredning regler, i forbindelse med at det skal foregå til søs. Dem har vi samlet her, da vi er opdateret på dette, så du har en mindre bekymring til den smukke ceremoni.

Regler for askespredning:

  • Askespredningen skal foregå minimum 200 meter fra land.
  • Når man spreder asken, må man ikke nedsænke urnen i havet, man skal derimod åbne urnen ved vandoverfladen og strø asken derfra. Efterfølgende skal urnen destrueres.

Ellers er der ingen særlige regler for, hvordan askespredning til søs skal foregå,  foruden at man sørger for, at gøre det på en måde, så det ikke vækker opsigt. Det er helt og holdent familiens eget ansvar at få spredt asken, og det skal gøres, hvis man har søgt om det og fået tilladelse. Det er nemlig ikke tilladt at opbevare urnen privat i sit hjem.

Hvem har lov til en askespredning?

Ønsker I en askespredning, skal man først og fremmest sørge for at få en tilladelse fra begravelsesmyndigheden i det sogn, hvor afdøde boede. Begravelsesmyndigheden vil derefter vurdere sagen og tage stilling til, om det kan tillades eller ikke. Som udgangspunkt får man lov, hvis man kan dokumentere, at afdøde selv ønskede det.

Dog, kan man godt få tilladelsen uden skriftlig dokumentation fra afdødes sogn, hvis de pårørende er enige og det utvivlsomt var afdødes ønske. Man vil i sådant tilfælde udfærdige en tro- og love erklæring. Da det er sognepræsten i sognet, der træffer afgørelsen, bør man derfor rette henvendelse hertil eller tale med bedemanden, hvis man ønsker en askespredning.

Kontakt os for leje af båd til askespredning

ønsker i at arrangere en smuk og betydningsfuld afsked, ved at sprede asken til søs? kontakt Sydfyns Bådudlejning i dag, så vi sammen kan planlægge en mindeværdig ceremoni, til ære for jeres elskede.

Ring på 71 99 26 79, eller send os en e-mail på kontakt@sydfyns-baadudlejning.dk, hvis i ønsker leje af båd til askespredning.